Ineke Schwartz on Fri, 16 Jun 2000 18:07:17 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Things to come #12 in De Balie


AANKONDIGING
Things to come #12


Virtuele realiteitenvrijdag 23 juni, salon, 20.30 uur


{PRIVATE }
Met presentaties van:
Maja Kuzmanovic
, kunstenaar (Kroatie)
Eva Knutz, kunstenaar (Denemarken)
Barkode, ontwerperscollectief (NL)

Deze avond gaat het om de relaties tussen virtuele en fysieke realiteit. Barkodes KIKA is een fictief Internet-personage, dat is ontwikkeld als ‘bewoner’ van de website van het Rotterdamse kunstcentrum TENT. KIKA’s identiteit is net zo veranderlijk als de activiteiten van TENT, waar ze soms op haar manier iets over vertelt of iets van laat zien of horen. Voor Barkode en de gastkunstenaars en -ontwerpers die die verschillende identiteiten bedenken en vormgeven, is ze een doorlopend experiment. Voor de Balie heeft KIKA een speciale nieuwe verschijningsvorm ontwikkeld.

Maja Kuzmanovic en Eva Knutz zijn beide gefascineerd non-linear storytelling (het ‘vertellen’ van verhalen op andere dan lineaire manieren). Knutz analyseert verhalen en personages om die vervolgens te presenteren met behulp van zeer basale (en altijd buitengewoon grappige) animaties. Zij toont haar meest recente project, waarbij ze gebruik maakt van een theorie over de strategische overeenkomsten tussen theater en oorlogen.
Kuzmanovic, door het MIT bestempeld als een van de 100 ‘Young Innovators’ van het afgelopen jaar en directeur van FOAM (Foundation of Affordable Mysticism), geeft een overzicht van haar werk van de afgelopen vier jaar. Sinds haar essay uit 1997 over de alchemie van de narrativiteit, werkt ze hieraan met interactieve film, VR-CAVE omgevingen en lichaamsgebonden computers. Zij zal het vooral hebben over nieuwe manieren van het ervaren van verhalen.

Live uitzending via dds, zie www.balie.nl

Links:
Maja Kuzmanovic: { HYPERLINK http://www.deepfoam.org } en www.cwi.nl/~maja/
Eva Knutz: www.9nerds.com/
KIKA: { HYPERLINK "http://www.kika.nl" }


Informatie bij { HYPERLINK mailto:ingrid.van.tol@balie.nl } of { HYPERLINK mailto:ineke.schwartz@balie.nl }, telefoon: 020 – 5535102/7
KAARTVERKOOP EN TELEFONISCH RESERVEREN
Reserveren: 020 - 5535100. Ma t/m do van 14.00 - 20.00 uur, vr van 14.00 - 22.30 uur en za van 17.00 - 22.30 uur. Openingstijden kassa: ma t/m do van 17.00 - 20.30 uur, vr en za van 17.00 - 23.00 uur. Bij aanvangstijden die hier buiten vallen vanaf 1½ uur voor aanvang. Reserveringen vervallen een half uur voor aanvang.
Toegangsprijs: ƒ12,50 (ƒ 16,00 CJP/PAS65/Stadspas/Collegekaart)

De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, Amsterdam.
______________________________________________________ * Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet * toegestaan zonder toestemming. is een * open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek. * Meer info, archief & anderstalige edities: * http://www.nettime.org/. * Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).