Ineke Schwartz on Mon, 19 Jun 2000 10:24:06 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] debat Balie Beledcultuur


AANKONDIGING
!?Beeldcultuur!?


Eindelijk een inhoudelijk debat over een centrum voor Beeldcultuur


maandag 26 juni, zaal, 20.30 uur


{PRIVATE }
De Balie organiseert op maandagavond 26 juni een debat over een instituut voor Beeldcultuur.

De directe aanleiding:
is dat dit een spannende zomer is voor ieder die zich betrokken voelt bij beeld en cultuur en de vraag wat die twee met elkaar te maken hebben, is. Aan het eind ervan besluit staatssecretaris Van der Ploeg of de in Rotterdam gesmede plannen voor een instituut voor Beeldcultuur in pakhuis Las Palmas op de Kop van Zuid gehonoreerd worden.

De echte reden:
is dat hoewel er over dit onderwerp al flink gesoebat is in de media, het debat zich tot nu toe volledig beperkte tot de vragen in welke stad (cq in Amsterdam of in Rotterdam) een instituut voor Beeldcultuur zou moeten komen, in welk gebouw en welke bestaande instituten erin zouden moeten opgaan. Over de inhoud en de betekenis van zon instituut is in het openbaar nog vrijwel niets gezegd. Wat is beeldcultuur eigenlijk? En hoe zou een initiatief op dit gebied boeiend, inspirerend, visionair en aantrekkelijk kunnen zijn?
De Balie geeft met deze avond de aftrap voor zon inhoudelijk debat. In plaats van intern te neuzelen over geld, gebouwen en stedenstrijd moeten er stimulerende en visionaire ideen op tafel komen.

De avond in De Balie:
bestaat uit twee delen. In een spetterende proloog laat een aantal kunstenaars, ontwerpers, mediamakers, producenten, critici en anderen (o.a. hoogleraar nieuwe media Willem Velthoven, modespecialisten Guus Beumer en Jose Teunissen, reclamemaker Erik Kessels, programmamaker en producent Bob Visser en Cathal McKee, creative director van de succesvolle game- ontwikkelaars LostBoys) zijn of haar visie zien op Beeldcultuur en een mogelijk initiatief op dat gebied.
Daarna geven de mensen achter de in Rotterdam gesmede plannen voor een Instituut voor Beeldcultuur in pakhuis Las Palmas een update over hun voorstel. Vervolgens kan het debat, onder kritische leiding van Ole Bouman, losbarsten.

Met: Alex Adriaansens (V2), Boris van Berkum (Showroom MAMA), Guus Beumer (SO), Ole Bouman (Archis/Manifesta), Erik Kessels (KesselsKramer), Samira Makhmalbaf, Cathal McKee (LostBoys), Ine Poppe, Quirine Rack, Jos Teunissen (Centraal Museum), Willem Velthoven (Mediamatic) en Bob Visser (Neon).

Informatie bij { HYPERLINK mailto:ingrid.van.tol@balie.nl } of { HYPERLINK mailto:ineke.schwartz@balie.nl }, telefoon: 020 5535102/7
KAARTVERKOOP EN TELEFONISCH RESERVEREN
Reserveren: 020 - 5535100. Ma t/m do van 14.00 - 20.00 uur, vr van 14.00 - 22.30 uur en za van 17.00 - 22.30 uur. Openingstijden kassa: ma t/m do van 17.00 - 20.30 uur, vr en za van 17.00 - 23.00 uur. Bij aanvangstijden die hier buiten vallen vanaf 1 uur voor aanvang. Reserveringen vervallen een half uur voor aanvang.
Toegangsprijs: 12,50 ( 16,00 CJP/PAS65/Stadspas/Collegekaart)

De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, Amsterdam.______________________________________________________ * Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet * toegestaan zonder toestemming. is een * open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek. * Meer info, archief & anderstalige edities: * http://www.nettime.org/. * Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).